2 Havuç (yiyecek kişilerin sayısına göre de değişebişir.)
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1tatlı kaşığı limon suyu
1/2 maydonoz
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ceviz
Marul yaprakları
- Havuçları rendeliyorsunız
-İçine dövülmüş ceviz, çok ince doğranmış maydonoz, yağ, tuz, limon, dövülmüş sarımsak ve yoğurt ilave ederek karıştırın.
-Değişik bir görünüm ve tat için marul yapraklarının içine koyun. Marul yapraklarınla beraber yiyin.
-Değişik bir görünüm ve tat için marul yapraklarının içine koyun. Marul yapraklarınla beraber yiyin.
Not
*Soğan kıyma makinasında iri taneli kalacak şekilde içine ceviz tanelerini, yağ limonu atarak hepsini karıştırabilirsiniz.
*Soğan kıyma makinasında iri taneli kalacak şekilde içine ceviz tanelerini, yağ limonu atarak hepsini karıştırabilirsiniz.
*Rendelenen havuçları bir çorba kaşığı sıvıyağ ile 5dk kadar tavada kavurabilirsiniz. Soğuduktan sonra diğer malzemeleri ilave edbilirsiniz.
* İsterseniz içine yoğurt yerine mayonez de karıştırabilirsiniz. Değişik bir tat olabiliyor. Tabi ki değişik tat sevenler ve arayanlar için...
* İsterseniz içine yoğurt yerine mayonez de karıştırabilirsiniz. Değişik bir tat olabiliyor. Tabi ki değişik tat sevenler ve arayanlar için...
Havucun Faydaları
Uzmanlar havucun karaciğeri güçlendirdiğini, safra akıtıcılığını, yakın dostu olan mide ve bağırsağı koruduğunu, hızlı kan yapıcı olduğunu söylemektedirler. Kansızlık için, havucun iyice çiğnenerek ya da rendelenerek yenmesini veya sabah-öğle- akşam olmak üzere günde üç kere bir çay bardağı havuç suyu içilmesini önerilmektedir
Uzmanlar havucun karaciğeri güçlendirdiğini, safra akıtıcılığını, yakın dostu olan mide ve bağırsağı koruduğunu, hızlı kan yapıcı olduğunu söylemektedirler. Kansızlık için, havucun iyice çiğnenerek ya da rendelenerek yenmesini veya sabah-öğle- akşam olmak üzere günde üç kere bir çay bardağı havuç suyu içilmesini önerilmektedir
Uzmanlar havuçun, bol miktarda A vitamini içerdiğinden dolayı gözler için faydalıolduğunu, havuç suyunu doğrudan içtiğimiz taktirde içerdiği A vitamininden tam anlamıyla istifade edemiyeceğimizi, içerdiği A vitaminini büyük bir oranda vücudumuza kazandırmak istiyor isek, bu taktirde bir bardak havuç suyunun içerisine iki-üç damla sıvı yağ damlatmamız gerektiğini, damlatılan bu sıvı yağ havucun içerdiği A vitamininin çok daha büyük oranda vücudumuz tarafından emilmesini sağlıyacağını, çünkü, A vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğunu söylemektedirler.
.
Havuçdaki A vitaminin gözler için sağlıklı kalmasını sağladığını, cilde pembe bir görünüm ve temizlik verdiğini belirtirler. Akciğer kanser riskini yarıya indirmek için günde bir kere havuç yenilmesini önermektedirler. Ayrıca, kalp ve damar setliği olanlara da iyi geldiğini belirtmektedirler.
Havuçtaki bağışıklık sisteminin korunmasında ve kuvvetlendirmesinde, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığının korunmasında “beta-karotenin” etkisi olduğunu söylemektedirler.