27 Şubat 2008 Çarşamba

KETEN TOHUMU-GAJİ TURUNÇGİL SOSU

Bu lezzetli sos salata ve çiğ sebzelere çok yakışır, ayrıca buharda pişirilmiş sebzelerin üzerine dökülünce de çok leziz olur.içersinde omega-3 yağ asidi antioksidanlar ve B vitaminleri bulunur.

KETEN TOHUMU-GAJİ TURUNÇGİL SOSU
1/2 bardak Keten tohumu yağı
1/2 bardak su 1/4 bardak taze limon suyu
1/4 bardak taze portakal suyu 1/4 bardak kuru goji meyvesi (veya yabanmersini)
3 çorba kaşığı yulaf gevreği
2 çorba kaşığı bragg sıvı amino veya tamari soya sos
1 çorba kaşığı elma sirkesi

Tüm malzemeleri çırpıcıya koyun püre kıvamına gelince durdurun.Tüm sosu kapaklı bir kovonoza koyun ve iki hafta kadar buzdolabında bekletin.Toplam iki bardak olur.