Bu lezzetli sos salata ve çiğ sebzelere çok yakışır, ayrıca buharda pişirilmiş sebzelerin üzerine dökülünce de çok leziz olur.içersinde omega-3 yağ asidi antioksidanlar ve B vitaminleri bulunur.
KETEN TOHUMU-GAJİ TURUNÇGİL SOSU
1/2 bardak Keten tohumu yağı
1/2 bardak su 1/4 bardak taze limon suyu
1/4 bardak taze portakal suyu 1/4 bardak kuru goji meyvesi (veya yabanmersini)
3 çorba kaşığı yulaf gevreği
2 çorba kaşığı bragg sıvı amino veya tamari soya sos
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tüm malzemeleri çırpıcıya koyun püre kıvamına gelince durdurun.Tüm sosu kapaklı bir kovonoza koyun ve iki hafta kadar buzdolabında bekletin.Toplam iki bardak olur.
Kahvaltılık (Patlıcan Kayığı)
11 yıl önce